Project Description

Reef ribe (tropske koraljne ribe)

tropske-koraljne-ribe

Reef ribe (tropske koraljne ribe) koje danas sve više ukrašavaju naše akvarije. Raznolikost boja, oblici i ponašanje jednostavno čini ih predivnim.

Različiti tipovi riba i ne idu skupa,neke su teritojalne, neke ne podnose svoju vrstu zajedno na jednom mjestu, a neke nisu za koraljne akvarije.

Te ribe jedu koralje, spužve, beskralježnjake te druge akvarijske životinjice. Važno je kod uzimanja riba znati kakav akvariji želimo – koraljni ili riblji.

tropske-koraljne-ribe-ciporeef

Sve ribe trebaju proći svoju karantenu prije prodaje, a vi kao kupci trebate pripaziti na to da li riba jede, ima li zdrave peraje, parazite i da nije mršava.

Prilagodba ribe kod stavljanja u akvariji je važno da je na 20-30 minuta prilagodite na temperaturu vašeg akvarija. Tada dolijete malo mora iz vašeg akvarija u vrećicu sa ribom, ostavite par minuta i mrežicom prebacite ribu u akvariji. Ne ubacujte ribe s transporta direktno u akvariji a ne i njihovo more u kojem se trasportiraju, jer možete zaraziti svoj akvarij.

Ribu ubacujte na prigušenom svijetlu, jer joj jako svijetlo može naškoditi pogotovo ako je dugo bila u mraku u trasportu. Bilo bi najbolje ako imate karantenske akvarije pa da ih stavite u takav akvariji na tjedan dana da se aklimatiziraju, te ako je bolesna lakše se može liječiti nego u velikom akvariju gdje imate već zdrave ribe. Koraljni grebeni imaju najveću raznolikost riba zato kad birate za svoj akvariji izbirajte pažljivo i guštajte u najljepšim bojama tropskih ribica.

SONY DSC